17 Mayıs 2019 Cuma

Vakum Torba Özellikleri ve Kullanımı


Vakum Torba Özellikleri ve Kullanımı

Vakum torba oksijen bariyeri gerektiren tüm gıda ürünleri için idealdir. Vakum poşetlerin malzeme yapısındaki bariyer özelliği ile ürünün raf ömrünü uzatır. Vakum makinesi vakumlanacak ürünü vakumlama işlemi ile sıkıca sararak vakum ambalajı içerisindeki oksijeni dışarı atıp ürünün oksijen temasını keser.
High bariyer vacuum bag
Vakum tornaların malzeme yapısının diğer torbalara göre daha dirençli ve daha güçlü olması belirgin özellikleridir. Ayrıca vakum ambalajı malzemesinin şeffaf ve parlak olması ürünün canlı ve doğal görümünü korumasına yardımcı olur.

Vakum Torba Nedir?

Gıda ürünleri oksijenle temas ettiklerinde çabuk bozulmaktadırlar. Ürünlerin bozulmasını yavaşlatmak ve tazeliğini korumak için vakum torba ürünler geliştirilmiştir. Vakum torbası malzeme yapısındaki bariyer özelliğiyle gıdaları uzun süre taze tutmak ve korumak amaçlı dizayn edilmiştir.



Vacuum bag for meat



Doğru saklama koşullarında içerisine konulan gıda ürünü için oksijen ve nem bariyeri sağlayarak ürünü raf ömrü boyunca güvenle korumaktadır. Gıda ürünü vakum torbaya konulduktan sonra vakum torba vakumlama makinesinde içerisindeki oksijen tamamen emilerek paketlenir.
 Vacuum bag for nuts

Vakum Torba Nasıl Üretilir?

Vakum torbalar çok katmanlı extruder film makinelerinde üretilmektedir. Çok katlı film makinelerinde üretilmesi vakum ambalaj filmine üç temel özellik sağlar:

  • Yüksek bariyer

  • Dayanım

  • Direnç

Vakum torba malzeme yapısında bulunan PA (Polyamid) oksijen ,aroma ,koku ,gaz bariyeri  sağlarken Pe (Polietilen) film katı ise torbaya yapışma ve mekanik özelliğini vermektedir. 

Vacuum bag for dairy products



Vakum torba ürün vakumlandıktan sonra sızdırma yapmaması için 3 tarafı genellikle 7,5mm veya 10mm genişlikte kaynaklı olarak üretilir. Vakum torbaları malzeme yapısı diğer torbalara göre delinmeye ve darbelere karşı daha sağlam ve dirençlidir.

Vakum Torbasının Kullanım Alanları

Vakum torbası başta gıda olmak üzere oksijenle temasın kesilmesi istendiği tüm paketlemelerde kullanılabilir. Vakum torba ve ambalajların kullanıldığı başlıca ürünler şunlardır:

  • Taze et ürünleri ; İşlenmiş et ürünleri sucuk, sosis, salam, pastırma, kavurma gibi 
  • Su ürünleri; tütsülenmiş, füme ve taze balık 
  • Süt ürünleri; Beyaz peynir, Tereyağı, Eski kaşar, Taze kaşar peyniri ve tüm peynir çeşitleri 
  • Kahve ve çaylar 
  • Köme Pestil çeşitleri, Cevizli Sucuk, Helva, Zeytin çeşitleri, Salamura yaprak ve Turşu 
  • Unlu mamul ürünleri; İrmik, Yufka, Mantı, Tortilla ekmeği, Taze kadayıf 
  • Bazı sebze ve meyve ürünleri; kurutulmuş domates, patates ,soğan ,sarımsak ,bal kabağı 
  • Her çeşit kuruyemiş, kurutulmuş meyveler kayısı, incir, hurma gibi

 Vacuum bag for seafood
Bilhassa vakumlu torba nerede satılır diye sorulduğunda ve gıda ürünleri söz konusu ise gıda güvenliği ve gıdaya temasa uygunluk gibi konular birinci öncelik taşır. Bu açıdan hem hangi vakum torbası sizin için daha uygun hem de vakum torbası nasıl kullanılır gibi soruların en doğru cevabını üretici firmalardan alabilirsiniz.
Pal Plastik olarak uzun yıllardır başta gıda olmak üzere birçok sektöre yönelik vakum torba ve vakum ambalajı çeşitleri üretmekteyiz. Vakum torbalar ile ilgili tüm sorularınızı bize her zaman iletebilirsiniz.



Hazırlayan: Cem Okumuş
Pal Plastik Yurtiçi Satış ve İş Geliştirme Müdürü



2 yorum:

  1. Peynir için vakum torba fiyatlarınızı öğrenebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakum poşeti fiyatlarımız ve seçeneklerimiz için info@palplastik.com mail adresimize mail atabilir veya bizi 0 212 746 59 30 numaralı telefonumuzdan arayabilirsiniz.

      İyi günler dileriz.

      Sil

Kahve Ambalajı Hakkında Doğru Ve Yanlış Bilinenler

Kahve Ambalajı Hakkında Doğru Ve Yanlış Bilinenler Bilhassa üçüncü dalga kahve akımının ivme kazanması ile ambalaj piyasasında her geçen...