20 Mayıs 2019 Pazartesi

Doypack Torba Çeşitleri ve Kullanım Alanları



Doypack Torba Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Son zamanlarda gıdadan gıda dışı ürünlere kadar üreticiler tarafından en çok talep edilen poşet şekli doypack poşet olarak karşımıza çıkıyor. Doypack ambalaj Ankara veya İstanbul gibi büyük şehirler de sadece büyük üreticiler tarafından değil aynı zamanda hazır torba şeklinde küçük firmalar tarafından da tercih edilen bir ambalaj şekli.
Stand up bag

Piyasada her ne kadar çok sayıda doypack torba satan firma yer alsa da gerçek anlamda üretici olan ve özellikle gıda ürünleri için kullanılacak olan doypak poşetler de gıda ile temasa uygunluğu garanti edebilen üretici sayısı çok fazla değil.

Doypak Poşet Nasıl Yapılır?

Doypak ambalajlar ambalajın üretileceği filmin ekstrüzyon, baskı ve laminasyon süreçleri tamamlandıktan ve nihai ambalaj filmi ortaya çıktıktan sonra özel doypack ambalaj kesim makinalarında son şekillerini alırlar. Doypack baskı açısından son derece uygun bir ambalaj olduğundan bu filmler genellikle özel tasarım ve baskılı olurlar.
Stand up pouch machine

Bildiğimiz sırt kaynaklı veya quadro poşetlerden farklı olarak doypack poşet zipper yani kilit uygulanabilme özelliği taşır. Bu zipper özelliği ambalaj için özellikle son kullanıcıya çok büyük avantajlar sağlar.
Zipper stand up bag

Başlıca Doypack Torba Çeşitleri

Piyasada en çok bilinen ve kullanılan doypack poşet çeşitleri şunlardır:

Baskılı Doypack Torbalar

Genellikle market raflarında gördüğümüz firma logo ve baskılı doypack torbalar bu guruba girer. İçine konan ürünün özelliğine ve açıldıktan sonraki kullanım sayısına göre zipper konulabilir.
Printed stand up bags

Bu torbaların piyasada dondurulmuş et ürünlerinden, deterjan ve kimyevi maddelere kadar çok geniş bir kulanım alanı vardır. Bazen tek renk zemin baskı ile beyaz doypack ambalaj veya siyah doypack ambalaj şeklinde piyasada satılırlar.

Kraft Doypack Torbalar

Kraft doypak torbalar dış katmanları Kraft kağıt ile lamine edilmiş ve doğal görünümleri ile son yıllarda çok fazla tercih edilen torbalardır. Dış katmandaki kraft tabaka tek zenk zemin baskılı veya firma logo ve özel dizayn baskılı doypack şeklinde üretilebilir.

Printed kraft stand up bag

Kraft doypack torbaların en yaygın kullanım alanları çekirdek kahveler, kuruyemiş ve granola gibi sağlıklı ürünler olarak karşımıza çıkar.

Aluminyum Doypack Torbalar

Alüminyum doypack torbalar esas olarak baskısız ve alüminyum bariyerli torbaları ifade eder. Orta katmanında alüminyum bulunan ambalaj filminin şeffaf dış katına baskı yapılmadığı durumda torba alüminyumu göstereceğinden bu görünümü alır.
Aluminum stand up bag

Alüminyum folyo poşet veya torbalar genellikle gıda veya kimyevi maddelerde az miktarda ürün kullanımı söz konusu olduğunda baskısız doypack torba olarak kullanılırlar.

Şeffaf Baskısız Doypack Torbalar

Baskısız doypack torbalar genellikle 2 katlı olup şeffaf üst katmana baskı uygulanmadığı için şeffaf doypack torba şeklinde satılan torbalardır. Maliyet açısından avantajlı olmalarının yanı sıra içindeki ürünü tam teşhir edebilme özelliğine de sahiplerdir.

Transparent doypack pouche

Baskısız ve şeffaf doypak torbalar özellikle bitki çayları, unlu mamuller, şekerleme, drajeler vb görsel açıdan ürünün ön planda olmasının istendiği zaman özellikle tercih edilirler.

Şişe Ağızlı (Spout Pouch) Doypack Torbalar

Son yıllarda özellikle içecek ve meşrubat üreticilerinin tercih etmeye başladığı şişe ağızlı (spout pouch) doypack torbalar bilinen doypak torba şekline özel bir makine ile plastik şişe ağızı eklenmesi yolu ile üretilen torbalardır. Diğer yandan şişe ağızlı doypak torbalar sadece içecek değil gıda dışı örneğin sıvı deterjan, motor yağı, kimyasallar vb diğer başka ürünleri üreten üreticilerin de gözdesi haline gelmiştir.
Spout pouch

Spout Pouch özellikle ambalaj taşımasında ve stoklamasına büyük kolaylık sağlar. Yüzbinlerce şişeyi taşımak ve stoklamak yerine birkaç ambalaj bobini ve küçük şişe ağızlarını çok daha kolay bir şekilde stoklayıp sıvı ürünlerinizi doldurabilirsiniz.

Pal Plastik ambalaj firması olarak ihtiyaç duyduğunuz tüm doypack torba çeşitlerini Grade AA BRC belgesine sahip bir firma olarak %100 gıda güvenliğine uygun şekilde üretiyoruz. Doypak torbalar ile ilgili tüm sorularınızı ve taleplerinizi bize her zaman iletebilirsiniz.




Hazırlayan: Özgür Vurucu / Pal Plastik İhracat ve Satış Geliştirme Müdürü 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kahve Ambalajı Hakkında Doğru Ve Yanlış Bilinenler

Kahve Ambalajı Hakkında Doğru Ve Yanlış Bilinenler Bilhassa üçüncü dalga kahve akımının ivme kazanması ile ambalaj piyasasında her geçen...