16 Mayıs 2019 Perşembe

Valfli Kahve Poşeti Kullanımı Hakkında


Valfli Kahve Poşeti Kullanımı Hakkında


Özellikle son yıllarda üçüncü dalga (third wave) kahve akımının yaygınlaşması ve insanların daha fazla oranda çekirdek kahve şeklinde nitelikli kahve tüketmeye başlaması ile valfli kahve poşeti hayatımıza daha fazla oranda girmeye başladı.

Coffee bag with valve


Esas olarak valfli kahve ambalajı yeni kavrulan kahve çekirdeklerinin uğradığı kimyasal bir reaksiyonun yarattığı durum sebebiyle kullanılması zorunlu hale gelmiş ambalaj gibi görünse de bunun asıl sebebi taze kavrulmuş kahve çekirdeklerini hemen ve taze olarak paketlemektir.

Kahve Poşetlerinde Neden Valf Kullanılır?


Kahvenin yetiştirildiği ekvatoral kuşak ülkelerinden ithal edilen yeşil kahve çekirdekleri kahve kavurucuların aroma, sertlik ve içim tercihlerine göre farklı derecelerde kavrulurlar. Yeni kavrulmuş kahve ortalama 48 saat boyunca karbondioksit gazı salınımı söz konusudur. 

Coffee bag



Diğer yandan kahvenin tazeliğini kaybetmemesi ve okside olmaması için de hemen paketlenmesi gereklidir. İşte bu sebeple yeni kavrulmuş kahve için valfli ambalaj kullanılır.
Kahve ambalajına monte edilen tek yönlü valf poşet içerinden karbondioksit gazının dışarı atılmasını sağlarken içeri oksijen girişini de engeller. Bu valfler kahve poşeti imalatı sırasında ambalaj üreticisi tarafından uygulanır ve aynen ambalajın kendisi gibi gıda ile temasa uygun şekilde üretilip monte edilirler.

Coffee bean bag

Tüm Kahve Çeşitleri İçin Valfli Ambalaj Gerekli Midir?


Valfli kahve poşeti esas olarak yeni kavrulmuş ve hemen paketlenmiş çekirdek kahveler için gereklidir. Ayrıca uygulamada kavrulduktan hemen sonra espresso veya filtre kahve boyutlarında çekilmiş taze kahvelerden de karbondioksit gazı salınımı söz konusu olduğundan bu tip kahve poşetlerinde de valfli kahve ambalajı tercih edilebilmektedir.


Valve


Diğer yandan granül kahveler, dinlendirilmiş ve vakumlanmış espresso kahveleri ve mikron mertebesinde çok ince çekilmiş ve dinlenmiş kuru kahve poşeti için valf kullanımına gerek duyulmaz. Bununla beraber valf uygulaması kahve ambalajı fiyatlarını etkileyen bir unsurdur ve bu sebeple ancak gerçekten gerekli durumlarda kullanılması doğrudur.

Valfli Kahve Poşeti Çeşitleri


Piyasada temel olarak kullanılan valfli kahve ambalajı çeşitleri şunlardır:

  • Quadro Tipi Valfli Ambalajlar

  • Valfli Doypack Ambalajlar

  • Block Bottom (Altı Düz) Ambalajlar


Coffee packages


Valfli Kahve Ambalajı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Kahve kavurucuların valfli poşet kullanırken ve seçerken özellikle şu konulara dikkat etmesi önemlidir:

  • Ambalaj üreticisinin gıda güvenliği açısından mutlaka valf uygulamasını ambalajın üretildiği tesis içerinde yapmasına

  • Ambalaj üzerine valf uygulama işleminin kesinlikle dışarıda ve fason üretim şeklinde yapılmamasına

  • Ambalaj üreticisinin en az A Grade BRC belgesinin olmasına

  • Ambalajın kendisinin ve ayrıca valfin üretici tarafından migrasyon analiz raporlarının verilebiliyor olmasına

  • Valfin sızdırmazlık ve doğru çalışma testlerinin üretici tarafından yapılmış olmasına

Valve application

Pal Plastik Ambalaj olarak vafli kahve ambalajı üretiminin tüm üretim süreçlerini aynı tesiste bandıran Türkiye'nin ilk ve tek kahve ambalajı üreticisi olarak tüm değerli kahve üreticilerini ihtiyaç duydukları ambalaj çözümleri konusunda bizimle irtibatta olmaya çağırıyoruz.


Hazırlayan: Özgür Vurucu / Pal Plastik İhracat ve Satış Geliştirme Müdürü 

1 yorum:

  1. 188bet - TopBet
    188bet 188bet offers a variety of betting products that happyluke are available 샌즈카지노 to all users in the Netherlands and Sweden. These are the top sportsbooks for bettors in the

    YanıtlaSil

Kahve Ambalajı Hakkında Doğru Ve Yanlış Bilinenler

Kahve Ambalajı Hakkında Doğru Ve Yanlış Bilinenler Bilhassa üçüncü dalga kahve akımının ivme kazanması ile ambalaj piyasasında her geçen...