29 Mayıs 2019 Çarşamba

Vakum Torba Makinesi Seçimi Ve Kullanımı

Vakum Torba Makinesi Seçimi Ve Kullanımı

Özellikle gıda ürünlerinin oksijen ile temasının engellenmesi yolu ile normalin çok daha üzerinde raf ömrüne sahip olması için en çok başvurulan yöntem gıdaların vakumlanmasıdır. Vakumlanan gıda ürünleri oksijenden mahrum kaldıkları için bilhassa soğuk ortamda çok uzun süre tazeliğini korur.

meat vacuum


Tabi burada vakumlama işlemi kadar vakum makinesi torbasının oksijen geçirmeyen yapısı da önemli rol oynar. Bu nedenle her plastik poşetin vakum makinası torbası yerine geçmeyeceğini söylemek gerekir.

Vakum Poşet Makinası Nasıl Çalışır?

Vakum poşet kapatma makinası temel olarak hava kilitli bir hazne içine konan poşet içindeki tüm havanın negatif basınç etkisi ile dışarı atılması yolu ile çalışır. Havası alınan vakum torbasının ağzı aynı anda yine vakum poşet makinası tarafından kaynak yapılarak kapatılır ve ambalaj içindeki ürün vakumlanmış olur. 



Özellikle profesyonel veya yarı profesyonel vakum makinesi üzerinde vakumlama süresi, sıcaklık, soğutma süresi ve gaz dolumu ile ilgili ayar seçenekleri bulunur.




Vakum Poşet Kapatma Makinası Çeşitleri

Vakum poşet makineleri çok farklı çeşitte, özellikte ve ebatta olabilir. Diğer yandan vakum poşet makinası fiyatları da makinenin sahip olduğu özelliklere göre değişecektir.

Endüstriyel Fabrika Tipi Vakum Makinaları: Vakumlama için kullanılan fabrika tipi endüstriyel vakumlama ve ambalajlama makineleri vardır. Bunlar bobin şeklindeki ambalaj filmini alarak paket haline getirir ve ürünü doldurduktan sonra vakumlama işlemini yaparlar. 



Mağaza Tipi Vakum Makinaları: Bunlar genellikle ürünlerin tek tek veya en fazla birkaç adet aynı anda vakumlandığı daha küçük makinalardır. Ancak üreticilerin ihtiyacı olan, tarihleme, gaz dolum vb bir çok özellikleri sağlarlar. Fiyatlarının uygun olması sebebiyle tercih edilirler.

 
 
Ev Tipi Küçük Vakum Makinaları: Ev tipi vakum makinası genellikle daha ince vakum torbalarını vakumlayan ve ürünlerin evde saklanma süresini uzatan profesyonel olmayan makinalardır. Bu makinaların gaz dolum veya kalın ambalajları vakumlama özellikleri yoktur. Daha çok evde tüketilmesi uzun süren ürünlerin daha taze saklanması için kullanılır.


Vakum Torba Makinesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Her gıdanın saklanacağı vakum torba farklı olabilir. Vakum torbası ve vakum poşet makinası seçerken aşağıdaki özelliklere dikkat edilmesi gerekir:

  • Gıdanın türü (et ürünü, su ürünü, kuru gıda, peynir, kahve vb)
  • Vakumlanmış gıdanın saklama koşulu (oda sıcaklığında, buzdolabında veya derin dondurucuda)
  • Vakum sonrası gaz işlemi yapılacak mı? (Gaz işlemi yapılacaksa vakum ambalajda gaz bariyer özelliği de olması gerekir)

hijyen


İster iş için isterse eviniz için vakum torbası alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise vakum poşetlerin nerede üretildiği ve gıda ile temasa uygun olup olmadığı konusudur. Piyasada özellikle internet üzerinden birçok vakum torba satan yere rastlayabilirsiniz. Ancak bu torbaların genellikle merdiven altı diye tabir edilen yerlerde üretilmesi veya gıda ile temasa uygunluk sertifikası olmayan yerlerde üretilmesi bu poşetleri kullanan kişilerin ve ailelerin sağlığını tehdit etmektedir.



Vakum torbasının gıda ile temasa uygun olmayan bir alanda üretilmesi sonucu ambalaj üzerinde bulunan bakteriler içine konulan gıdaya da geçmekte ve birçok tehlikeli hastalığın sebebi olmaktadır.

Pal Plastik firması en üst seviye olan Grade AA BRC belgesine sahip bir kuruluştur ve tesislerimizden çıkan her ürünün gıda ile temasa uygunluk garantisi vardır. İster ailenizin ister müşterileriniz sağlığı için olsun satın aldığınız vakum poşetlerde üreticinin Grade AA BRC belgesine sahip olup olmadığını mutlaka sorunuz ve satıcıdan bu belgeyi isteyiniz.


Hazırlayan: Özgür Vurucu / Pal Plastik İhracat ve Satış Geliştirme Müdürü 

1 yorum:

  1. If you need to overcome this gambling nightmare, you are going to have to speculate plenty of time and 1xbet money have the ability to} complete it. The rewards for doing so are often price it, however you could be in for the long haul - so be prepared. Oh, and in case you are in opposition to the timeless artwork of "save-scumming", you should to} abandon that ethical pony for this one. These days the ball is most probably excessive impression plastic, however initially it was made of ivory.

    YanıtlaSil

Kahve Ambalajı Hakkında Doğru Ve Yanlış Bilinenler

Kahve Ambalajı Hakkında Doğru Ve Yanlış Bilinenler Bilhassa üçüncü dalga kahve akımının ivme kazanması ile ambalaj piyasasında her geçen...